Mina program

 

 

 

 

 

 

Det här är program jag gjort efter behov. De är möjligtvis lite nischade för mitt bruk enbart. Men vissa är så bra så jag tror andra skulle kunna finna dom väldigt användbara också. Spana särskilt in de med röda bockar.

 

 

 

 

 
Symboler:

Screenshot på programmet.
Nytt eller uppdaterat program.
Rekommenderat program!

 

 

 

Lista

          

Det här är inget egentligt program. Det är en batchfil som med bifogade instruktioner går att köras smidigt från Windows "Send To"-meny. Jag har gjort en som listar filerna i aktuell katalog och det hamnar direkt i klippbordet. Går att ändra så den gör vad man vill. Otroligt enkelt och smidigt.

 

Bildkommenterare v1.3

          

Ett enkelt program för att skriva kommentarer till dina bilder och foton. Det är mycket roligare när man har kommentarer till sina bilder. Använder IPTC-standard.

Bakgrundsfond

      

Det här programmet är nog det enklaste jag gjort. Det är helt enkelt ett program som du kan ha i bakgrunden när du vill ha en ren bakgrund. Jag har använt det när jag gjorde screenshots för mina program här. Då ville jag inte att skrivbordet skulle synas i bakgrunden, så jag kom på att jag behövde något som ger en schysst bakgrund. Du kan ha valfri färg/bild.

DosRun v1.1

        

kör ett DOS-kommando från vald mapp. Du kan t ex göra så att när du i Windows högerklickar på en mapp så dyker detta upp och du kan göra i princip vad du vill. Bara du skriver rätt DOS-kommando då såklart.


File Monitor v1.2

        

 

Håller koll på en fil åt dig. Om filer uppdateras ser du ändringarna direkt. Programmet ligger alltid överst. Bra om du t ex håller på med ett program som ändrar en fil du vill hålla ett öga på. Då blir det lätt med detta program.


Font Gloare II

        

Bläddra igenom dina typsnitt i Windows snabbt och smidigt. Bra när du undrar vilket av dina x antal typsnitt som passar till vad du ska göra.


Katalogstorleksräknare

      

Har du problem med att få plats med dina filer på skivorna när du bränner? Detta program gör det enklare, du kan dra och släppa kataloger tills det blir precis som du vill ha det. Lätt överskådligt med storlekarna.


MP3 Filelistmaker II v2.5

      

Gör listor på dina mp3. Perfekt när du ska få lite ordning och reda på musiksamlingen. Exporterar till excel-format också.


Numeric Adder

      

Har du någon lista eller så med siffror du vill addera, "plussa ihop" eller dra ifrån. Istället för att manuellt räkna ihop det på miniräknare kan du klistra in texten här så fixar det sig automatiskt.


Onlineedit v1.1 b8

      

Editera t ex html-filer eller något annat direkt online. Med presets för dina favoritfiler så du lätt kan ändra något snabbt och smidigt. Perfekt om du bara vill ändra lite på din hemsida eller något.
   Har uppdaterat programmet, så nu bör det se lite bättre ut med dagens operativsystem. Tyvärr har jag inte orkat utveckla programmet från beta-nivå till något bättre. Men fungerar gör det.

Renamer

        

Har du problem med att många filer brukar heta nåt helt otroligt dumt? Du kanske vill att dom ska heta något annat, eller att det ska se lite prydligare ut så du helt enkelt hittar när du letar efter något. Eller, när du söker efter filer i Windows, då är det ju en förutsättning att dom heter något logiskt så du kan hitta dom. Detta program döper snabbt om filerna åt dig.


TextOlle v1.5

        

Din lättillgängliga post-it-lapp på skrivbordet. Du kan välja att den alltid ska vara överst, ha den nere i hörnet med din information, så syns den alltid där hur många fönster som än kommer och ska lägga sig ivägen. Du kan också välja att snabb-kopiera texten genom att bara klicka på den textrad du vill ha.


VolKon

        

En liten och blygsam volymkontroll som alltid ligger överst. Halvt genomskinlig också så den inte stör mer än nödvändigt. Väldigt bra att ha ibland.


 

 

 

 

Länkar till andra program

 

Hoppa till andra länkar

 

 

 

 

Nya programlänkar:

 

FastStone Image Viewer Riktigt bra gratis bildvisare. Även enkel manipulation.
SpamBayes Spamfilter. Man får så mycket spam på mailen, men det är enkelt att råda bot på.
GNU Image Manipulation Program (GIMP) Bildbehandlingsprogram i världsklass, gratis!!
Crap Cleaner (CCleaner) Städa datorn behövs ibland och det här programmet gör det bra (ej virus och ad-ware).
FinePrint Utskriftshanterare. Ibland vill du se hur utskriften ser ut innan den skrivs ut, ta bort någon sida kanske. Avancerade inställningar finns här också.
Noise Ninja Brusreducering för foton/bilder. Det behövs i dessa digitala tider. Detta program gör underverk för dina brusiga foton t ex.
dBpoweramp Music Converter Det här programmet tycker jag är bäst när man ska rippa musik.
     

Äldre...

 

Mozilla Firefox Firefox är surfklienten för oss med lite högre krav. Jag använde Länge Opera eftersom jag tyckte den var bättre, men nu har Firefox gått och blivit riktigt bra faktiskt. Med några plugin som t ex SessionSaver och FlashGot har man också de funktioner som saknas, skulle det ändå saknas nåt finns det en hel hög med plugin att tillgå.
WinRAR Glöm WinZip, det är WinRAR du ska ha. Du kan zippa minst lika bra med den här också om du nu måste använda zip.
Borland Delphi Självklart måste jag rekommendera programmeringsspråket jag kör. Det är mycket bättre än Visual Basic, men inte lika komplicerat som (Visual) C++. Bygger på Pascal, så det är ganska pedagogiskt upplägg.
DVD Shrink Gör backup på dina DVD-filmer enkelt med detta kanonprogram.
foobar2000 En väldigt bra musikspelare, istället för Winamp. Denna är både enklare och mer avancerad på samma gång. Många filtyper stöds. Väldigt konfigurerbar.
DosBox Numera om man ska köra något gammalt DOS-program, så fungerar det inte alls. Då kan du använda denna DOS-emulator.
UltraEdit En väldigt bra text/programmerings-editor. Många finesser såsom smidig makroinspelning och kolumnvis editering. Du kan också editera hexadecimalt.